спільне2

Тренінг «Арт-терапевтичні техніки зцілення під час війни»

4-5 вересня 2022 року в «Чернігівській політехніці» відбувся тренінг «Арт-терапевтичні техніки зцілення під час війни», мета якого –  формування в учасників навичок самопідтримки під час війни засобами арт-терапії.

Організувала захід ГО «Центр гендерної освіти», яка реалізує проєкт «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час», зокрема координаторка поєкту в Чернігівській області Наталія Шакун, амбасадорки проєкту Олена Герасименко та Алла Нітченко.

Тренерками виступили амбасадорка проєкту, керівниця психологічного Центру для дітей та батьків «Дотик» ГО «Чернігово-Сіверська Січ», психолог, педагог, сертифікований арт-терапевт по роботі з дітьми з особливими потребами, по роботі з підлітками, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри соціальної роботи Тетяна Острянко та Юлія Якуш – соціальна працівниця БО «Благодійний фонд «Рокада», сертифікована тренерка програм: «SKILLS LAB: успішна кар’єра»; «SKILLS LAB: власна справа».

Завдяки майстерності тренерок протягом двох днів студентський актив та викладачі «Чернігівської політехніки» змогли обговорити питання хто такі особи постраждалі від війни; що таке психологічна травма свідка, а також виконали практичні вправи на стабілізацію психологічного стану; зняття внутрішнього напруження; отримання ресурсного стану; вправи на відчуття безпеки.

Учасники вчилися впливати на своє самовідчуття, внутрішню саморегуляцію, знімати внутрішнє напруження, повертати себе у фізичний комфорт, відчуття психологічної стійкості. Для цього виконали вправи на активізацію власних опор, опановували техніку ізотерапії «Зображення мого дихання», тілесні техніки самопідтримки, техніки звукової вібрації, застосували методи мандали та еко-арт-терапії для стабілізації власного психологічного стану.

В рамках реалізації проєкту «Мир у цифровий час» заплановані блог-кафе «Людина і стрес: стратегії та навички подолання травматичного стресу», «Арт-терапевтичні методи гармонізації емоційного стану у воєнний час», «Арттерапія без кордонів: комунікація, безпека, активізація внутрішніх ресурсів», «Нова реальність: як жити в умовах війни. Адаптація, екологічні способи проживання емоцій», на яких всі охочі зможуть опанувати ресурсні практики та зробити впевнені кроки до свого психологічного зцілення в умовах війни. Слідкуйте за анонсами.

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

#МируЦифровийЧас

#ФундаціяПравЛюдини

#ЧернігівськаПолітехніка

#ЦентрГендерноїОсвіти