2f027c1294f1f9f77b41740617015fb4

Звіт про заходи Global Money Week 2023

Навчальна лабораторія «CreativеFinlab» НУ «Чернігівська політехніка» під керівництвом д.е.н., професорки Парубець О. М. долучилася до заходів Global Money Week 2023 (Всесвітній тиждень грошей), що проводяться за ініціативою Національного банку України.

Навчальна лабораторія «CreativеFinlab» постійно проводить заходи, спрямовані на підвищення рівня фінансової грамотності і обізнаності учнівської і студентської молоді та має значні здобутки в цьому напряму. У 2020 р. лабораторія «CreativеFinlab» отримала Оскар молодіжної роботи Чернігівщини 2020 в номінації «Підтримка молодіжних проєктів та ініціатив»; розроблений керівницею лабораторії Парубець О. М. проєкт «Фінансово грамотна молодь – успішна громада» увійшов до каталогу кращих практик молодіжної роботи України за 2020 р., що публікується Міністерством молоді та спорту України спільно з Програмою розвитку ООН в Україні. Завдяки активній участі у заходах Global Money Week Національний університет «Чернігівська політехніка» за підсумками 2019 р. зайняв 6 місце, увійшовши у Топ-10 Вищих навчальних закладів України. У 2021 р. НУ «Чернігівська політехніка» посів почесне третє місце, за підсумками Global Money Week 2021 р., участь в заходах приймали понад 130 закладів освіти.

Незважаючи на виклики сьогодення, активна участь у заходах Global Money Week була продовжена і у 2023 р. завдяки проведенню низки заходів у онлайн режимі, спрямованих на підвищення рівня фінансової грамотності учнівської і студентської молоді.

Перший тиждень з 20 по 26 березня 2023 р. було присвячено проведенню заходів, спрямованих на підвищення рівня фінансової грамотності учнівської молоді. 23.03.2023р. керівницею навчальної лабораторії «CreativeFinlab» д.е.н., професоркою О. М. Парубець було проведено онлайн-вебінар на тему «Заощадлива поведінка молоді в умовах війни» для учнів 11-х класів загальноосвітньої школи № 35 І-ІІІ ступенів м. Чернігова.

Другий тиждень з 27 березня по 2 квітня 2023 р. був насичений різноманітними фінансовими заходами, що проводилися в рамках навчальної лабораторії «CreativеFinlab» для студентської молоді.

27.03.2023 р. керівницею навчальної лабораторії «CreativeFinlab» Національного університету «Чернігівська політехніка» д.е.н., професоркою О. М. Парубець було проведено інтерактивне заняття на тему «Парситипативне бюджетування як інструмент підвищення добробуту мешканців територіальних громад України» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

28.03.2023 р. представницею навчальної лабораторії «CreativeFinlab», к.е.н., доценткою І. В. Садчиковою було проведено онлайн-дискусію на тему «Бізнес як запорука підтримки економіки в умовах війни» для здобувачів освіти гр. ЕП-9 Фахового коледжу економіки і технологій» Національного університету «Чернігівська політехніка».

29.03.2023 р. представницею навчальної лабораторії «CreativeFinlab», к.е.н., доценткою І. В. Садчиковою було проведено онлайн-вебінар на тему «Шахрайство: як уберегтись в умовах війни» для здобувачів освіти гр. ГР-8 та ГР-10 Фахового коледжу економіки і технологій» Національного університету «Чернігівська політехніка».

30.03.2023р. керівницею навчальної лабораторії «CreativeFinlab» Національного університету «Чернігівська політехніка» д.е.н., професоркою О. М. Парубець було проведено онлайн-вебінар на тему «Сучасні тенденції розвитку міжнародного фінансового ринку та їх вплив на добробут громадян» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» 3 курсу гр. ФК-201.

30.03.2023 р. керівницею навчальної лабораторії «CreativeFinlab» Національного університету «Чернігівська політехніка» д.е.н., професоркою О. М. Парубець було проведено онлайн-вікторину на тему «Чи є криптовалюта надійним джерелом заощаджень?» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

30.03.2023 р. представницею навчальної лабораторії «CreativeFinlab», д.е.н., професоркою Н. І. Холявко було проведено онлайн-заняття на тему «Фінансова інфраструктура національної економіки та добробут громадян у моїй країні» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

31.03.2023р. керівницею навчальної лабораторії «CreativeFinlab» Національного університету «Чернігівська політехніка» д.е.н., професоркою О. М. Парубець було проведено онлайн-вебінар на тему «Роль публічних фінансів у забезпеченні суспільного добробуту» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 073 «Менеджмент» 3 курсу гр. ПУА-201 та ПМ-201.

31.03.2023 р. керівницею навчальної лабораторії «CreativeFinlab» Національного університету «Чернігівська політехніка» д.е.н., професоркою О. М. Парубець було проведено інтерактивне заняття на тему «Як фінансова грамотність та підвищення добробуту населення впливають на розвиток фінансового ринку?» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» 2 курсу гр. ФК-211.

Завідувач кафедри фінансів банківської справи та страхування, д.е.н., професор Дубина М. В. та представники навчальної лабораторії ««CreativeFinlab» організували проведення для здобувачів вищої освіти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» НУ «Чернігівська політехніка» освітнього ступеня «бакалавр», «магістр» гостьові лекції провідних спеціалістів фінансової і банківської сфери України та країн ЄС.

29.03.2023 р. гостьова лекція Артура Жаворонка, к.е.н., власника консалтингового агентства «ПриватКонсалт» на тему: «Як законно вести власний бізнес».

31.03.2023 р. гостьова лекція Ірини Мурашковської, аналітика відділу CRM фінтех-компанії Nebeus (Іспанія) на тему: «Іспанський фінансовий ландшафт: від традиційної банківської системи до фінтехінновацій».

01.04.2023 р. гостьова лекція Віктора Садчикова, к.е.н., головного фахівця сектору бізнесу фізичних осіб АТ «ПУМБ» на тему «Трансформація банківської системи України в умовах військового стану».

Дякуємо усім учасникам заходів Global Money Week 2023 р., спрямованих на підвищення рівня фінансової грамотності, фінансової безпеки і добробуту учнівської і студентської молоді, що набувають особливої актуальності для розробки фінансової поведінки молоді в умовах війни.

GMW2023
#PlanYourMoney
#PlantYourFuture
#GMW2023
#LearnSaveEarn
#GMWUkraine2023
#ГраНавчанняДобробут