WpIZrfLF_400x400

National H-index Ranking

Національний університет “Чернігівська політехніка” увійшов до категорії High Scientific Potential (Високий науковий потенціал) за рейтингом Ukrainian National H-index Ranking 2023.

НУ “Чернігівська політехніка” входить до переліку 30% найкращих в Україні університетів, наукових організацій та дослідницьких установ!

National H-index Ranking – міжнародний некомерційний рейтинг, що оцінює наукові досягнення університетів, наукових організацій та дослідницьких установ на основі консолідованого показника індексу Гірша в базах даних і платформах Scopus, Web of Science та Google Scholar. Над реалізацією цього проєкту працює група вчених із США, Великої Британії, України, Нідерландів і Туреччини.

Укладачами рейтингу було проаналізовано дослідницьку діяльність 434 наукових організацій України, а їх позиції розподілені за трьома категоріями:

  • Scientific Potential Leaders (Лідери з наукового потенціалу) – з 1 по 50 місце (10%) – це найбільш впливові наукові організації країни за сумарним показником індексу Гірша;
  • High Scientific Potential (Високий науковий потенціал) – з 51 по 150 місце – це наукові установи, що входять до 30% найкращих в країні за показниками продуктивності;
  • Members Of The Ranking (Учасники рейтингу) – зі 151 по 434 місце – всі наукові організації, що займають позиції нижче 30% найкращих.

Детально з рейтингом можна ознайомитися за посиланням: https://ua.h-index.com/uk