IMG_20230502_122751_723

Зустрічі по запобіганню домашньому насильству

Громадська організація Chernihiv European продовжує реалізацію проєкту «Створення простору соціальних змін» в рамках загальнонаціональної ініціативи «Підтримка проєктів громад зі зміни соціальних норм для запобігання домашньому і гендерно зумовленому насильству», що втілюється в межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID.

Проєкт, що реалізується в м. Чернігові, має на меті через культурно-освітні заходи підвищити рівень обізнаності та поглибити розуміння проблематики запобігання домашньому насильству серед молоді Чернігівської міської громади.

В рамках другого етапу реалізації проєкту громадською організацією Chernihiv European проведено тематичні зустрічі з молоддю «Гендерно зумовлені стереотипи у професійному самовизначенні підлітків. Аналіз та наслідки», метою яких є формування конструктивної дискусії серед молоді задля підвищення рівня її обізнаності з питань гендерно зумовленого насильства.

На заходах молодь міста долучилась до перегляду та обговорення відеороликів, розроблених Фондом народонаселення ООН в Україні (UNFPA), що присвячені даній тематиці. Жваві дискусії та полеміка продовжувались навіть у сховищах!

Високу зацікавленість молодь виявила при обговоренні існуючих у сучасному суспільстві гендерних стереотипів, можливих шляхів розвіювання цих стереотипів та викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків, а також будь-яких звичаїв і традицій, що на них ґрунтуються.

Якщо вам не вдалося потрапити на дані зустрічі, але вас зацікавлять ці питання, ми пропонуємо  долучитись до воркшопів, котрі будуть присвячені даній тематиці.https://docs.google.com/forms/d/1o3cpVzfB8xaRn07K8omnQYm4ANneQOWDZLlQ6IF4FeA/viewform?edit_requested=true