НУ «Чернігівська політехніка»

Жінки в політиці

З 27 лютого по 2 березня 2019 р. у м. Дніпрі в рамках проекту «Місцеве самоврядування. Крок до ефективності» Інститутом Політичної Освіти (ІПО) у партнерстві з представництвом Фонду Конрада Аденауера було проведено навчальний семінар «Місцеве самоврядування. Крок до ефективності. Від загального до конкретного. Жінки в політиці».

На підставі конкурсного відбору, враховуючи мотивацію, регіональне представництво, ІПО провів навчання для двох груп чисельністю 25 осіб кожна, які складалися з жінок-депутаток місцевих рад та громадських активісток з різних куточків України. ГО «Чернігів Європейський» та Центр гендерної освіти ЧНТУ мала честь представити доц. кафедри соціальної роботи Шакун Наталія Валеріївна.

Учасниці отримали багаж нових знань про успішні громадянські практики та велику дозу інформації з питань місцевого самоврядування, ведення переговорів, діяльності постійних депутатських комісій, складових іміджу жінки-політика, комунікаційних бар’єрів і ризиків жінок у політиці, сучасних онлайн інструментів для взаємодії та комунікації. Одностайною серед учасниць була думка про те, що отримані сертифікати не лише засвідчили участь у семінарі ІПО, але й мотивують реалізовувати отримані знання на практиці.