photo_2022-09-14_14-44-22

Тренінг «Цифровий блогінг у воєнний час»

Корисними навичками в умовах війни є ведення особистого блогу, розпізнавання інформування та пропаганди, вправність у кризовій комунікації, вміння грамотно споживати інформацію.

В «Чернігівській політехніці» опановували ці навички учасники/ці тренінгу  «Цифровий блогінг у воєнний час», який  13-14 вересня 2022 року  проводила ГО «Центр гендерної освіти» в рамках реалізації «Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час».

Тренерки Оксана Стельмах та Олена Герасименко ознайомили з особливостями цифрового блогінгу під час війни, обговорили практичні механізми роботи з інструментами цифрової комунікації, розглянули питання інформаційно-психологічних систем (інформування, пропаганда, маніпуліяція, фейки) та надали інструменти щодо фактчекінгу і грамотного споживання інформації.

Активний учасник проєкту, зокрема Школи-тренінгу з цифрового блогінгу, що проходила в Києві у вересні цього року, студент «Чернігівської політехніки» Богдан Сорока провів цікавий екскурс в історію мемів та практичну вправу по груповому створенню мемів на актуальну тематику.

У тренінгу взяли участь студактив «Чернігівської політехніки» та студентки філологічного факультету НУ «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка.

Позитивні відгуки учасників тренінгу свідчать про те, що мети заходу досягнуто – ознайомились з функціонуванням системи цифрових комунікацій та алгоритмами її роботи, вдосконалили вміння писати текст та створювати візуалізацію, обговорили як реагувати на критику.

Проєкт «Мир у цифровий час» виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

 

#МируЦифровийЧас

#ФундаціяПравЛюдини

#ЧернігівськаПолітехніка

#ЦентрГендерноїОсвіти