НУ «Чернігівська політехніка»

Познайомились з досвідом та перспективами реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

25 червня 2018 р., керівниця Центру ґендерної освіти ЧНТУ к. філос. н., доцент Н.А. Ємець отримала нагоду долучитись до участі у Міжнародній конференції «Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» – найкращі практики, отриманий досвід та наступні кроки для України». Захід проходив у м. Києві та був організований Офісом ООН – жінки в Україні, в партнерстві з Центром «Розвиток демократії».

Під час панельних дискусій були обговорені кращі міжнародні практики та результати втілення НПД з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Виклики та запропоновані рішення були представлені на прикладах з Австралії, Грузії, Канади та країн ОБСЄ. Обговорювався український досвід під час втілення першого циклу Національного Плану Дій, а також перспективи для його наступного циклу. Були розглянуті практичні приклади та труднощі залучення громадянського суспільства до реалізації НПД. Підкреслювалася особлива роль освітянської галузі в цьому процесі.