НУ «Чернігівська політехніка»

Обговорили здобутки та напрямки реалізації ґендерної рівності в Чернігівському регіоні

26 червня 2018 р. представниці нашого університету, керівник Центру ґендерної освіти ЧНТУ Н.А. Ємець, завідувач кафедри організації соціально-психологічної допомоги населенню К.О. Кальницька, доцент кафедри менеджменту та державної служби С.М. Задорожна взяли участь у засіданні за круглим столом «Ґендерне програмування, як інструмент до забезпечення рівності та захисту прав жінок в Україні». Захід проводився у рамках проекту, що реалізується громадською організацією «Центр «Жіночі перспективи», за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації.

Координатор проекту Марта Чумало познайомила присутніх з рекомендаціями CEDAW щодо виконання Україною Конвенції «Про ліквідацію всіх форм  дискримінації щодо жінок», резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», а також Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року, прийнятої Кабінетом Міністрів України 11 квітня 2018 року.

Відбулося жваве обговорення заходів щодо виконання у Чернігівській області Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року, перспектив забезпечення та реалізації рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та можливості врахування  міжнародних зобов’язань у місцевих програмах та планах.