рем

Підсумовуємо результати реалізації проєкту “Я –Медіа” на Чернігівщині в 2021 році

На Чернігівщині з вересня 2021 року  реалізується   правозахисна програма «Я – Медіа» Національним університетом «Чернігівська політехніка» у партнерстві з громадською організацією «Фундація Прав Людини», Університетом міста Тарту (Естонія), Сумським державним університетом  за фінансової підтримки  Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

У контексті основної мети міжнародного  проєкту  «Я-Медіа»,  що полягає  у підвищенні  впливу лідерів громад   на суспільні процеси  шляхом використання  сучасних медіа, у грудні 2021 року були проведені 2 блог-кафе на актуальну тематику.

2 грудня  відбулося  Блог-кафе №4 «Цифрові інструменти дизайну в арсеналі сучасного блогера-правозахисника» (модератор – кандидатка історичних наук, доцентка кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Національного університету «Чернігівська політехніка» Алла Нітченко).

Разом зі спікером учасники поринули у світ цифрових можливостей та технологій: дізналися ефективні шляхи донесення нової інформації суспільству. Зокрема, учасники блог-кафе ознайомилися з таким інструментом створення візуального контенту як комікси на правоосвітню тематику. Об’єднавшись у групи чи поодинці, учасники заходу змогли власноруч створити свої власні комікси соціального та правозахисного спрямування, а також поділилися ними у спеціально створеній відкритій фейсбук-групі “Цифрові інструменти блогера”.

21.12.2021 року в рамках проєкту “Я-Медіа” на Чернігівщині відбулося Блог-кафе №5 на тему “Освітній блог-канал як міст між поколіннями” (модератор – Людмила Ремньова, координаторка проєкту “Я-Медіа” в Чернігівській області). Учасники блог-кафе змогли детальніше познайомитися з сучасними  платформами для створення освітнього блог-каналу, принципами визначення його тематики, формування портрету цільової аудиторії, складання контент-плану тематичного освітнього блогу та вибору основних  інструментів й прийомів, що дозволяють урізноманітнити контент та краще утримувати увагу своєї  цільової аудиторії. Креативна атмосфера та ефективний нетворкінг допомогли учасникам блог-кафе краще зрозуміти, як створювати цікавий та різноманітний контент блог-каналів для своїх підписників з урахуванням сучасних трендів 2021 року.

Заходи грудня  були особливо  актуальними та корисними як для майбутніх молодих блогерів, так і для тих, хто вже веде свої блог-канали і шукає  нових ідей та свіжого погляду на сучасні комунікаційні інструменти.

Отож в цілому в 2021 році в рамках проєкту «Я-Медіа» було проведено 8 різноманітних заходів, до яких долучилося більше 100 учасників.

Наступний 2022 рік буде не менш цікавим. Ще заплановані 5 блог-кафе, зустрічі з естонськими партнерами та підведення підсумків менторської програми.  Слідкуйте за анонсами, долучайтесь до проєкту та скористайтеся можливістю вчасно сформувати  корисні медійні навички та розвинути свої лідерські якості.

Познайомитися з тематичними блогами, створеними відео та постами учасників проєкту можна:

Основна тематика блогів стосується  проблем дискримінації, домашнього насильства, лідерства, гендерної рівності, боротьби з корупцією, дистанційної освіти під час карантину, екологічних проблем, булінгу, розвитку соціальних мереж,  ролі відіоблогінгу  у вирішенні соціальних проблем та розбудові громад.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія). Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.