clip2net_210815011843-1 (1)

Менторство як інструмент розвитку проєкту

Національний університет «Чернігівська політехніка» спільно з громадською організацією «Центр гендерної освіти» активно реалізує проєкт «Мир у цифровий час»«Програму з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час»./ Empowerment Peace and Post-Conflict Reconstruction Programme for Community Leaders in Ukraine «Peace in Digital Era».

Метою проєкту є посилення в суспільстві соціальної згуртованості та солідарності як важливих умов після воєнного відновлення, сталого розвитку країни, її європейської інтеграції; підтримка місцевих органів влади та неурядових організацій, що працюють на місцях, для забезпечення політичної, соціальної та економічної участі молоді і жінок у процесі відновлення в Україні; розширення можливостей громадських діячів та посилення їхніх голосів на місцевому рівні.

Реалізація проєкту передбачає втілення кількох міні-проєктів, серед яких – «Соціальне блогерство як інструмент протидії фейкам» (Герасименко Олена), «Потреби та цінності молоді в умовах війни» (Литвин Олександр), «Соціальна згуртованість як запорука сталого розвитку громад в умовах війни»  (Нітченко Алла), «Психологічна травма війни та стратегії подолання стресу за допомогою арт-терапевтичних технологій» (Острянко Тетяна), «Потреби та цінності молоді в умовах війни» (Олександр Литвин).

Невід’ємною частиною розвитку проєкту є менторство, адже ментор допомагає запустити запустити міні-проєкт дає зворотній зв’язок, ділиться професійними контактами, знаннями, навичками для розвитку міні-проєкту. Ментрокою проєкту «Мир у цифровий час» в Чернігівській області виступила Наталія Коваленко – заступниця директора Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Протягом вересня-жовтня менторка надала амбамадорам/кам проєкту експертні консультації, фахову допомогу, створила умови для пошуку нових можливостей та компетенцій. Консультації на теми профілактики професійного вигорання, вербального та невербального спілкування, комунікативної компетентності, конфліктів відбулися як у офлайн, так і в онлайн форматі. Переконані, отримані знання та навички сприятимуть успішній реалізації міні-проєктів.

#МируЦифровийЧас

#ФундаціяПравЛюдини

#ЧернігівськаПолітехніка

#ЦентрГендерноїОсвіти