DSC_2924

Зустріч Мережі робочих груп із громадської безпеки та соціальної згуртованості

10-14 жовтня 2022 року відбулася зустріч Мережі робочих груп із громадської безпеки та соціальної згуртованості.

У заході взяли участь: Ольга Мельник, проректорка з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку, голова ГО «Центр гендерної освіти»; Анна Вербицька, завідувачка кафедри маркетингу, РR-технологій та логістики, членкиня ГО «Чернігів Європейський»; Марина Захаріна, доцентка кафедри соціальної роботи, членкиня ГО «Чернігів Європейський».

Робочі групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості – це відкриті діалогові платформи, консультативно-дорадчі органи, що дають змогу імплементувати рішення громади в програмні документи місцевої влади та поступово переходять від проєктного до програмного управління, спрямованого на сталі та якісні зміни. Діяльність Мережі наразі спрямовано на підтримку особистої безпеки, а також на швидке реагування у постраждалих громадах.

Цілями зустрічі були: виявлення та аналіз уроків та нових викликів, пов’язаних із безпекою громади, доступом до правосуддя та соціальною згуртованістю як у поруйнованих війною, так і в приймаючих/транзитних громадах і місцях переселення; розроблення довгострокового бачення функціонування Мережі робочих груп із громадської безпеки та соціальної згуртованості в нових умовах, перегляд місцевого, обласного та національного рівнів впливу; розроблення плану роботи Мережі робочих груп із громадської безпеки та соціальної згуртованості на 2022-2023 рр.; посилення зв’язків та покращення якості взаємодії між членами Мережі робочих груп із громадської безпеки та соціальної згуртованості.

Захід організовано Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу та Уряду Королівства Нідерландів у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції і Швейцарії.