1 (2)

«Антикорупція та доброчесність»

28 лютого 2024 року у форматі онлайн відбулася зустріч експертки Офісу доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції Ганни Ткаченко з представниками закладів вищої освіти, зацікавлених у впровадженні в освітній процес навчальної дисципліни «Антикорупція та доброчесність».

Національний університет «Чернігівська політехніка» представляли: Олексій Селецький, декан юридичного факультету, Валентина Литвиненко, завідувач кафедри публічного та приватного права та Лілія Шестак, доцент кафедри публічного та приватного права.

Під час зустрічі Ганна Ткаченко презентувала короткий зміст, структуру даної навчальної дисципліни, її основну мету, завдання. Було наголошено на тому, що заклади вищої освіти, які візьмуть участь у проєкті: отримають розроблений фахівцями НАЗК навчально-методичний комплекс дисципліни, що включає 13 лекційних занять для здобувачів вищої освіти з матеріалами для семінарських занять та методичні поради для викладачів; науково-педагогічні працівники, які будуть викладати зазначену дисципліну, пройдуть тренінгове навчання від експертів НАЗК та зовнішніх експертів; для здобувачів освіти та науково-педагогічного колективу закладу вищої освіти буде проведено цикл тренінгів та лекцій, проведено просвітницькі заходи з теми антикорупції та доброчесності.

Вивчення навчальної дисципліни «Антикорупція та доброчесність» сформує у здобувачів вищої освіти розуміння поняття доброчесності та доброчесних стратегій поведінки, а також сприятиме засвоєнню здобувачами вищої освіти практичних навичок, які допоможуть уникати корупції в повсякденному житті та діяти доброчесно в складних, неоднозначних життєвих ситуаціях.

Дякуємо представниці Офісу доброчесності НАЗК за цікаву та інформативну презентацію! Національний університет «Чернігівська політехніка» зацікавлений у подальшій співпраці в напрямку розвитку доброчесності та нетолерантності до корупції!