photo_5399851803765494489_y

«Турбота про психічне здоров’я у закладах вищої освіти»

Ректор НУ «Чернігівська політехніка» ,Олег Новомлинець, взяв участь у зустрічі-нараді керівників українських університетів «Турбота про психічне здоров’я у закладах вищої освіти», що відбулася 26 лютого 2024 року в місті Львові.

Організаторами наради були: Всеукраїнська програма психічного здоров’я за ініціативи Олени Зеленської, Координаційний центр психічного здоров’я при Кабінеті міністрів України, Міністерство освіти і науки, Український католицький університет. В умовах війни питання забезпечення психічного благополуччя учасників освітнього процесу має надзвичайно важливе значення.

Ефективна та цілеспрямована опіка над психічним здоров’ям стає стратегічним пріоритетом для закладів освіти, адже вона виступає ключовим фактором у створенні сприятливого та продуктивного середовища для навчання та особистісного розвитку. На зустрічі обговорювалися питання створення політики, спрямованої на підтримку психічного здоров’я в колі академічного середовища.

Розглядалися ідеї щодо впровадження програм менторства та адаптації для студентів, створення соціальних платформ для забезпечення психологічної підтримки, а також розроблення механізмів обов’язкового вимірювання та моніторингу психологічної атмосфери в колективі.