photo_2022-09-22_13-30-38

Звітували про результати реалізації проєкту «Я-Медіа» на підсумковому форумі у Києві

16-18 вересня відбувся підсумковий форум правозахисної програми «Я-Медіа» у м. Києві, на якому Чернігівська та Сумська області звітували про досягнуті проєктні результати. Міжнародний проєкт реалізувався з вересня 2021 року по вересень 2022 року Національним університетом «Чернігівська політехніка» та Сумським державним університетом у партнерстві з громадською організацією «Фундація Прав Людини», Університетом міста Тарту (Естонія), за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Естонської Республіки. Під час Форуму учасники поділилися своїми здобутками, обговорили нові інформаційні виклики, з якими стикнулися під час реалізації проєкту, а також зазначили важливі аспекти, які доцільно буде врахувати при реалізації наступних правозахисних програм.

Незважаючи на надзвичайні умови реалізації проєкту у зв’язку з початком повномасштабної війни в Україні з 24 лютого 2022 року, були проведені всі 16 проєктних заходи, в тому числі 2 школи, 10 блог-кафе, 2 круглих столи і 1 регіональний семінар у місті Чернігові. Як зазначила пілдчас підсумкового форуму координаторка проєкту «Я-Медіа» в Чернігівській області Людмила Ремньова, до реалізації проєкту було залучено понад 150 чоловік, в тому числі понад 90 з них писали блог-пости та створювали блог-канали. Усього у рамках проєкту було створено 813 блог-постів, відеоблогів та інформаційних повідомлень про хід реалізації проєкту, запущено телеграм-канал проєкту «Я-Медіа» (Чернігівська область), YouTube-канал проєкту, а також 33 блог-канали учасників проєкту на блог-платформі «Чернігівська блогосфера», 7 тематичних YouTube-каналів та 4 блог-канали на блог-платформі Blogger. Учасники проєктних заходів підвищили свій рівень медіаграмотності, розвинули свої лідерські якості, оволоділи новими комп’ютерними технологіями, які дозволяють створювати більш якісний медіаконтент.

Невимушена атмосфера підсумкового Форуму, можливість обмінятися думками та медіа-досвідом дозволили учасникам заходу краще зрозуміти важливість блогерської діяльності під час воєнного часу та глибше усвідомити свою роль у формуванні лідерів громад.

? Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

? Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech