0

Інформаційна зустріч з аспірантами 1 року навчання

17 жовтня 2022 року відбулася онлайн-зустріч інформаційного та консультативного характеру зі здобувачами ступеня доктора філософії, яка була організована відділом аспірантури та докторантури.

З вітальним словом до аспірантів звернулася проректор з наукової роботи д.е.н., професор Маргасова Вікторія Геннадіівна та побажала успіхів і натхнення у освітній та науковій діяльності, успішних майбутніх захистів дисертацій.

Запрошені спікери надали багато корисної інформації щодо науково-дослідницької роботи та ознайомили з можливостями нашого університету, якими можуть скористатись аспіранти.

Керівник центру проєктної діяльності д.е.н., професор Холявко Наталія Іванівна привітала аспірантів та виступила з доповіддю «Грантова діяльність, як один із пріоритетів розвитку молодіжної науки», зазначивши, що це гарна можливість долучитися до міжнародної академічної спільноти.

Начальник відділу науково-дослідної частини, к.т.н., доц. Сизоненко Олена Володимирівна зосередила увагу аспірантів на необхідності долучатися до участі у вітчизняних та міжнародних конкурсах проєктів науково-дослідних робіт.

Директор наукової бібліотеки Мороз Наталія Вікторівна виступила з доповіддю «Сервіси та публікаційні послуги наукової бібліотеки університету”, завдяки якій аспіранти дізналися про пріорітетні напрямки діяльності бібліотеки, роботу репозитарію, фахові видання університету, роль бібліотеки у сприянні академічній доборочесності.

Корисну інформацію щодо наукометричних баз даних та показників цитованості наукової роботи представив Степенко Сергій Анатолійович, к.т.н., доц., керівник науково-виробничого центру розвитку інновацій, експертизи та логістики науково-технічної діяльності.

Аспіранти також ознайомилися з особливостями та вимогами навчання у аспірантурі. Зосереджено увагу на обов’язках здобувачів ступеня доктора філософії на третьому освітньо-науковому рівні вищої освіти, на тому, що необхідно виконати всі вимоги освітньо-наукової програми, здобути теоретичні знання, уміння, навички та інші компетентності, достатні для продукування нових ідей, розв’язання комплексних проблем у галузі професійної та дослідницько-інноваційної діяльності, опанувати методологію наукової та педагогічної діяльності, а також провести власне наукове дослідження, результати якого мають наукову новизну, теоретичне та практичне значення, та захистити дисертацію.

Дякуємо нашим спікерам за цікаві і змістовні доповіді! Вітаємо наших аспірантів і бажаємо цікавого і продуктивного навчання!

Відділ аспірантури та докторантури