photo_5438490643820307318_y

Виставка «Невидані дипломи»

Виставка «Невидані дипломи» про українських студентів, чиє життя забрала російська війна 🕯️. Головна мета проєкту – вшанувати пам’ять українських студентів, яких вбила росія, нагадати світу про війну, яка триває вже 10 років. Цей проєкт був започаткований в січні 2023 року, щоб через трагічні персональні історії студентів продемонструвати справжню ціну української свободи.

За минулий рік відбулося 110 виставок у 24 країнах, історії студентів відтворені сімома мовами. Важливо було принести ці історії в студентське середовище, яке може добре розуміти цих людей – фактично такого самого віку, що й вони, зі схожими захопленнями та навчанням на схожих спеціальностях, але загиблих внаслідок агресії.

 29 лютого було відкрито виставку «Невидані дипломи» у Нідерландах в інституті прикладних наук  «Віндесхайм» (Windesheim, Zwolle. windesheim.nl). Долучився до організації цієї виставки й студент нашого навчального закладу – Леонід Лазебний, який навчається за спеціальністю «Будівництво та цивільна інженерія».

Представлені невидані дипломи уособлюють несправедливо забрані молоді життя, чиї мрії назавжди залишилися нездійсненними… Серед героїв виставки був і студент НУ «Чернігівська політехніка» – Сергій Доманцевич.

Здобував освіту агронома, захоплювався відеозйомками та любив подорожувати рідним краєм з наметом, але його життя забрала російська навала. Світла пам’ять загиблим та щирі співчуття їх близьким та рідним🕯️. Наш обов’язок – розповідати про загиблих, бо нікого з них ми не маємо права забути.