1 (6)

Початок занять по модулю Жан Моне у Чернігівській політехніці

12 березня 2024 року відбулась перша лекція у рамках курсу «Штучний інтелект у фінансових установах ЄС», що викладається у межах проєкту AIFEU за програмою ERASMUS+ Jean Monnet Module. У поточному році курс викладається для двох груп здобувачів вищої освіти різних рівнів та напрямів підготовки у НУ «Чернігівська політехніка».

Тема першої лекції – «Роль технологій штучного інтелекту у розвитку сучасного суспільства». Протягом лекції поговорили про історію розвитку штучного інтелекту, про найбільш поширені сучасні технології штучного інтелекту (машинне навчання, штучні нейронні мережі, натуральні обчислення, глибоке навчання), а також проаналізували конкретні приклади їх застосування. Першу лекцію для студентів прочитав Іванець Сергій Анатолійович, кандидат технічних наук, доцент, директор ННІ електронних та інформаційних технологій Національного університету «Чернігівська політехніка».

Курс підготовлено та викладається у рамках реалізації проєкту 101127170 — AIFEU — ERASMUS-JMO-2023-HEI-TCH-RSCH «Штучний інтелект у фінансових установах ЄС» (“Artificial Intelligence in the EU Financial Institutions”), що фінансується у рамках програми ЄС ERASMUS+ напряму Jean Monnet Module. Проєкт співфінансується Європейським Союзом, проте висловлені погляди та думки належать лише авторам цього проєкту і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури. Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.