photo_2024-02-02_18-23-08

Всеукраїнська конференція «Соціально-філософська думка України: вчора, сьогодні, завтра»

2 лютого 2024 року проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку, доц. Мельник О.Є., почесний професор університету, доц. Крук О.І., зав. кафедри філософії і суспільних наук, доц. Шакун Н.В. взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Соціально-філософська думка України: вчора, сьогодні, завтра».

Конференція відбулась на базі Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка та була присвячена пам‘яті докторів філософських наук, професорів Мельника А. І. та Шевченка В.І. Учасники заходу обговорили питання ролі філософа в історії України, філософсько-освітньої думки Чернігово-Сіверщини, національної безпеки України, освіти як елементу суспільних трансформацій та перспектив її розвитку та ін.

Лейтмотивом дискусії стала ідея збереження та примноження мудрості в сучасному суспільстві, перед яким постали безпекові, аксіологічні, етичні виклики. Учасники конференції добрим словом згадували творчість чернігівських любомудрів та висловили переконання у потребі успадкування, збереження та примноження їхньої мудрості.