8

Відкриття лабораторії інновацій Intel від LanTec

5 серпня 2022 року у Національному університеті «Чернігівська політехніка» відбулось відкриття першої в Україні лабораторії інновацій Intel від LanTec за підтримки ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Захід відбувся за участі Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, голови Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса, директора Центрального і Східноєвропейського офісу Intel Луїджи Песіна, менеджерки проєкту Intel Джоланти Василевської, представника компанії LanTec Сергія Пономаренка, освітян Чернігівщини, науковців НУ «Чернігівська політехніка» та інших.

Сергій Шкарлет привітав всіх з відкриттям першої подібної лабораторії на території України і виразив гордість, що це відбулося в рідному йому місті і університеті. Подякував міжнародним партнерам за активну підтримку освітян і допомогу у створенні сучасних умов роботи. Колективу університету побажав наснаги та нових звершень.

В’ячеслав Чаус наголосив, що він як випускник Національного університету «Чернігівська політехніка», дуже радий, що не дивлячись на складну ситуацію в країні, університет відновлюється завдяки підтримці МОНУ, випускникам, викладачам, які під час відпусток відбудовують університет власноруч, іноземним партнерам. НУ «Чернігівська політехніка» завжди асоціювався з передовим досвідом та змінами. Тут винаходи, новітні методики, вмотивовані викладачі, талановиті студенти.

Під час зустрічі учасники курсів підвищення кваліфікації за англомовною програмою «Intel: Skills for Innovation», що проходило у період з 19 по 22 липня 2022 року для 40 керівників закладів загальної середньої освіти та науково-педагогічних працівників регіональних закладів ППО отримали сертифікати. Наразі розроблено понад 70 навчальних занять для учнів початкової, середньої та старшої школи, що є інтегрованими за змістом шкільних предметів і можуть використовуватися в освітньому процесі, де Україна стала однією з 30 країн, де розвивається ця ініціатива.

Олег Новомлинець запросив до конструктивного діалогу освітян задля підтримки і розвитку освіти Чернігівщини в цей складний час та подякував всім за підтримку та допомогу університету.