clip2net_210815011843-1

Амбасадори/ки проєкту «Мир у цифровий час» в Чернігівській області

В липні-грудні 2022 року НУ «Чернігівська політехніка» та ГО «Центр гендерної освіти» продовжать реалізацію проєкту «Мир у цифровий час» в Чернігівській області, яку здійснить команда амбасадорів/ок , кожен і кожна з яких є професіоналом своєї справи та яскравою особистістю.

Ольга Тимченко – кандидатка психологічних наук, доцентка, керівниця Чернігівського осередку ВГО «Арт-терапевтична асоціація». Має великий досвід роботи у соціальних проєктах волонтером, тренером, тьютором, арттерапевтом, організатором масових заходів та 25-річний досвід науково-дослідної роботи у галузі психології, індивідуального психологічного консультування, групової психотерапії, проведення тренінгових заходів, арттерапевтичних програм, практичних семінарів. В своєму міні-проекті «Арттерапія як ефективний засіб підтримки і зміцнення психічного здоров’я нації в умовах війни в Україні» ставить за мету зцілення творчістю осіб з ознаками підвищеної тривожності, дезадаптації та формування стратегії подолання кризового стану і подальшого налаштування людини на психоемоційне відновлення.

 

Тетяна Острянко – керівниця психологічного Центру для дітей та батьків «Дотик» ГО «Чернігово-Сіверська Січ»; педагог; психолог; психолог-консультант; арт-терапевт, арт-терапевт по роботі з дітьми з особливими освітніми потребами; арт-терапевт по роботі з підлітками; кандидат педагогічних наук. Її міні-проєкт – «Психологічна травма війни та стратегії подолання стресу за допомогою арт-терапевтичних технологій» – спрямований на підтримку молоді в умовах війни шляхом висвітлення практичних інструментів психологічного відновлення задля подолання травми війни та посилення колективної імунної системи для миру в усьому світі.

 

Олександр Литвин – кандидат технічних наук, працював доцентом кафедри автомобільного транспорту та галузевого машинобудування у НУ «Чернігівська політехніка, громадський діяч, член ГО «Асоціація випускників НУ «Чернігівська політехніка», заступник голови Молодіжної ради при Чернігівській ОДА, Голова Ради Молодих Вчених при Чернігівській ОДА. Міні-проєкт, який буде реалізувати амбасадор – «Потреби та цінності молоді в умовах війни». Олександр Литвин поділиться з молоддю досвідом забезпечення життєдіяльності міста в умовах війни і розкриє секрети розвитку креативності та активності.

 

Алла Нітченко – кандидатка історичних наук, викладачка НУ«Чернігівська політехніка», сертифікована тренерка з громадянської освіти. Має педагогічну освіту з історії, психології та правознавства, підвищення кваліфікації з медіації та менеджменту конфліктів. Закінчила сертифікатні програми з фасілітації та організаційного розвитку. Володіє інструментами критичного та креативного мислення. Є членкинею ГО «Центру ґендерної освіти» Національного університету «Чернігівська політехніка». Наукова керівниця Наукового гуртка здобувачів вищої освіти юридичного факультету «Правник».

Реалізовуватиме міні-проєкт «Соціальна згуртованість як запорука сталого розвитку громад в умовах війни».

Олена Герасименко – к.іст.н., доцентка кафедри філософії і суспільних наук НУ «Чернігівська політехніка», голова регіональної комісії по реабілітації репресованих у Чернігівській області, науковий консультант КЗ Чернігівського пошуково-редакційного центру Чернігівської обласної ради.

Реалізовуватиме свій міні-проєкт «Соціальне блогерство як інструмент протидії фейкам» мета якого – розкрити роль соціального блогерства як дієвого інструмента громадянської участі в умовах війни.

Тематичні напрямки роботи обрані амбасадорами/ками невипадково – всі вони сприятимуть реалізації мети та основних завдань з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час»: посилення в суспільстві соціальної згуртованості та солідарності як важливих умов після воєнного відновлення, сталого розвитку країни, її європейської інтеграції; підтримка місцевих органів влади та неурядових організацій, що працюють на місцях, для забезпечення політичної, соціальної та економічної участі молоді і жінок у процесі відновлення в Україні.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина».

 

#PeaceInDigitalEra

#МируЦифровийЧас

#ФундаціяПравЛюдини

#ЧернігівськаПолітехніка

#ЦентрГендерноїОсвіти