фото головне

«Соціальні та гуманітарні технології: філософсько-освітній аспект»

Х ювілейна Всеукраїнська науково-теоретична конференція з міжнародною участю «Соціальні та гуманітарні технології: філософсько-освітній аспект»

21 та 22 березня відбулася Х Всеукраїнська науково-теоретична конференція “Соціальні та гуманітарні технології: філософсько-освітній аспект”. Захід організовано і проведено Черкаським державним технологічним університетом спільно з Національним університетом «Чернігівська політехніка», Південноукраїнським національним університетом ім. К.Д. Ушинського, Херсонським національним технічним університетом, Черкаським регіональним відділенням Соціологічної асоціації України, Центром соціальних технологій, кафедрою філософських і політичних наук ЧДТУ.

Відкрив конференцію ректор ЧДТУ Григор О.О., з вітальним словом до учасників звернувся ректор НУ «Чернігівська політехніка» Новомлинець О.О.

Університет у м. Черкаси представляла делегація науковців кафедри філософії і суспільних наук НУ «Чернігівська політехніка» у складі зав. кафедри Н.В. Шакун, проф. В.А. Мандрагелі, доц. С.В. Киселиці та здобувачок освіти, які навчаються за спеціальністю «Філософія» (ОП «Аналітика суспільно-політичних процесів») К. Коваленко та С. Буглак.

Серед учасників конференції цьогоріч були також науковці та здобувачі освіти з Києва, Харкова, Дніпра, Одеси, Запоріжжя, Сум, Херсона, Канева та Черкас.

Конференція розпочалася з презентації навчального посібника-довідника “Філософсько-політичний визначник із завданнями” та Музею філософських ідей, які реалізуються на кафедрі філософських і політичних наук ЧДТУ.

Після цього учасники конференції перемістилися до Шевченківського національного заповідника у м. Канів, де вшанували пам’ять Великого Кобзаря Тараса Шевченка покладанням квітів до його могили, відвідали екскурсію «Сучасний Шевченко: крізь призму філософії» та взяли участь у пленарному засіданні у конференц-залі Музею Т.Г. Шевченка.

Другий день конференції пройшов у Національному історико-культурному заповіднику “Чигирин”. У резиденції творця Української козацької держави Богдана Хмельницького відбулися секційні виступи здобувачів освіти “Молодь в філософії: традиції та сучасність”.

І на завершення насиченої програми конференції учасники відвідали визначну архітектурну пам’ятку XVII ст. – Іллінську церкву у с. Субота, яка була збудований за наказом і коштом Б. Хмельницького.

Колектив кафедри філософії і суспільних наук висловлює щиру подяку організаторам та учасникам Х Всеукраїнської науково-теоретичної конференції “Соціальні та гуманітарні технології: філософсько-освітній аспект” та сподівається на подальшу плідну співпрацю!

#ChePolytech

#АналітикаСуспільноПолітичнихПроцесів

#КафедраФСН