image001

Ще один крок до Європейського співтовариства

14 березня в НУ «Чернігівська політехніка» відбулося відкриття громадського обговорення проєкту «Плану управління річковим басейном Дніпра: суббасейни Верхнього Дніпра та річки Десна», яке було організовано Деснянським басейновим управлінням водних ресурсів. В засіданні прийняли участь представники Державного агентства водних ресурсів України, Міндовкілля України, Департаменту екології і природних ресурсів Чернігівської ОДА, Державної екологічної інспекції у Чернігівської області, Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області, представників громад Чернігівської та Сумської областей, представників екологічних громадських організацій м. Чернігова.

З вітальним словом виступили: голова Держводагенства Ігор Гобчак, начальник Деснянського БУВР Олександр Рибалка та голова Басейнової ради Десни та Верхнього Дніпра Сергій Цибуля.

План управління річковим басейном є складової імплементації Водної Рамкової Директиви ЄС в національне законодавство і направлений на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Проєкт був представлений командою розробників Blue Rivers Environmental Consulting.

В обговоренні також прийняли участь науково-педагогічні працівники кафедри харчових технологій і екології та студенти спеціальності «Екологія».