Знімок екрана (37)

До 210-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка

У кожного народу є свої світочі, полум’яні слова яких променіють крізь час, не обмежені часовими межами, залишаються вічними. Для українців це досі незвіданий, таємничий Тарас Шевченко… Кожне наступне покоління знаходить у його спадщині щось своє, особливе, адресоване тільки йому.

З нагоди святкування 210-річчя з дня народження і вшанування пам’яті Великого Кобзаря в НУ «Чернігівська політехніка» відбувся перегляд й обговорення документального фільму про психологічний портрет митця «Таємниці генія Шевченка». Цей фільм – ще одна можливість доторкнутися до творчості Т.Г. Шевченка, до документального кіно, яке поєднало в собі народну й класичну музику, художнє читання творів.

Після перегляду відбулося жваве обговорення, під час якого здобувачі освіти висловили власні думки щодо актуальності Шевченкового слова.

Для глибшого осмислення поезії Великого Кобзаря були згадані основні віхи його життя та діяльності, природний дар до малювання, завдячуючи якому він «вийшов з безодні кріпацького стану в мистецьку еліту». Поезія і художня творчість тісно перепліталися впродовж усього життя великого Кобзаря, підтримуючи його волелюбний дух.