1.23.05.2023

Розвиток наукових напрямків в будівництві та архітектурі

23 травня в рамках тижня науки, в стінах Національного університету «Чернігівська політехніка» відбувся науковий семінар «Розвиток наукових напрямків в будівництві та архітектурі».

Захід був проведений спільно з Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Чернігівській області.

Семінар проводився у змішаному режимі. Учасники мали змогу поспілкуватися з Народним архітектором України Павленком В.В., заслуженим будівельником України Сергеєвим А.І., присутніми на заході академіками Інженерної академії України, член-кореспондентами Академії будівництва України, науковцями та практиками в сфері будівництва та архітектури.

В ході семінару присутні змогли ознайомитися з особливостями підготовки фахівців за спеціальностями 192 «Будівництво та цивільна інженерія», 022 «Дизайн»» та 191 «Архітектура та містобудування» в НУ «Чернігівська політехніка».

Здобувачі першого курсу Курішко С. та Ядченко І. освітньої програми «Будівництво та цивільна інженерія» презентували ідею StartUp-проєкту, який буде брати участь в загально-університетському конкурсі проєктів.

Зацікавили присутніх тематики аспіранта Данича Д. та запрошених гостей. Зокрема, представник компанії MAPEI Філіпович В. поділився практичним досвідом відновлення будівельних конструкцій, що були пошкоджені внаслідок військових дій, з використанням сучасних системних рішень та композитних матеріалів MAPEI FRP System.

Після доповідей відбулася екскурсія навчальними лабораторіями кафедри Архітектури та дизайну середовища і Технологій зварювання та будівництва, а також жваве обговорення освітніх та наукових питань.

Дякуємо учасникам за активну участь та практичні поради по удосконаленню освітніх програм.