заставка круглий стол

Презентація проекту “Мир у цифровий час”

В НУ «Чернігівська політехніка» презентували проект «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «МИР В ЦИФРОВИЙ ЧАС».

Презентація відбулась на круглому столі, участь у якому взяли викладачі, студенти, представники чернігівських медіа, органів влади, керівники громадських організацій, громадські діячі, журналісти, блогери.

Участь у обговоренні Програми взяли провідні фахівці у галузі молодіжної роботи, журналістики, громадської діяльності, зокрема: проректорка з науково-педагогічної та виховно роботи НУЧП Ольга Мельник, координаторка проекту в Чернігівській області Наталія Шакун, керівниця Центру гендерної освіти Ганна Чепурна, керівниця КП Чернігівський обласний Молодіжний центр Ірина Сімонова, заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації – начальник управління у справах сім’ї та молоді Вячеслав Голуб, почесна голова ГО «Спілка жінок Чернігівщини» Ірина Дорожкіна, нач. відділу взаємодії з громадськими об’єднаннями управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЧОДА Ірина Мироненко, юристка Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Ірина Бірюк, журналіст, співзасновник телерадіокомпанії «СВОБОДА ФМ» Олег Головатенко.

Ольга Мельник наголосила на важливості реалізації в університеті програм з розширення можливостей молоді в царині лідерства, цифрової компетентності та правозахисту. Про численні проєктні ініціативи ГО ЦГО розповіла його керівниця Ганна Чепурна. Мету та основні завдання проекту «Мир у цифровий час» розкрили координаторка Наталія Шакун та амбасадори/ки проекту: Алла Нітченко. Тетяна Децюк, Юлія Перетятько, Ганна Чепурна, Сергій Сапон. Вячеслав Голуб та Ірина Мироненко окреслили можливі напрямки співпраці з Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації. Про сучасні тренди молодіжної політики та важливість синергії університету, молодіжного центру, студентських об’єднань говорила Ірина Сімонова. Питання напрямків співпраці з громадами області для залучення молоді до правозахисних ініціатив винесли на обговорення Ірина Дорожкіна та Ірина Бірюк. Важливість поєднання креативу і медіакультури в освітньому процесі підкреслив Олег Головатенко.

Експерти також розглянули нові підходи до розв’язання питань, пов’язаних з реалізацією Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні.