НУ «Чернігівська політехніка»

Познайомилися з практичними навичками підготовки та впровадження громадського бюджету участі

16 лютого керівниця Центру ґендерної освіти ЧНТУ Н. Ємець, завідувачка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Н. Шакун та доцентка кафедри менеджменту та державної служби С. Задорожна взяли участь у тренінгу «Розробляємо проект під громадський бюджет. Від ідеї до реалізації», що проводився в рамках проекту «Запровадження громадського (партиципаторного) бюджету, як механізму прямої демократії та інструменту активізації громад у Чернігівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Вінницькій областях». Даний проект реалізується громадською організацією «Асоціація демократичного розвитку» та здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Учасникам тренінгу була надана інформація щодо особливостей громадського бюджету участі, його основних етапів підготовки. Слухачі отримали практичні рекомендації з формулювання назви проекту, ідентифікації проблеми, визначення мети та постановки завдань, проведення якісної інформаційної кампанії за свій проект.

Тренінг проходив у надзвичайно динамічній та активній формі, був продуктивним і змістовним для його учасників, свідченням цього стали результати  роботи у цільових групах. Треба відзначити гарну організацію  заходу. Висловлюємо подяку модератору Анні Ніколенко-Баєвій.