Screenshot_7

Підсумки Тренінгу для менторів в рамках проєкту ЄС Еразмус+ PROMENT

20 червня 2024 року на базі Національного університету «Чернігівська політехніка» та Чернігівського ІТ-кластера успішно відбувся Тренінг для менторів у рамках проєкту ЄС Еразмус+ PROMENT «Сприяння професійній освіті та активній участі студентів через становлення комплексної системи менторства та тьюторства у ЗВО». Захід зібрав велику кількість учасників, зацікавлених у розвитку професійної освіти та менторській підтримці студентів.

Під час тренінгу Людмила Ремньова, інституційна координаторка проєкту PROMENT детально розповіла про основні задачі міжнародного проєкту та його вплив на розвиток системи менторства в університеті. Вона виділила ряд проблемних питань, які необхідно вирішити для активного впровадження менторства в практику освітньої діяльності в університеті: як побудувати “WIN-WIN” менторство; як ефективно здійснити підбір ментора і менті (matching); як вибудувати особисті кордони в стосунках ментора і менті; як максимально інтегрувати менторство в навчальний процес; як дати початковий поштовх менторам і менті для ефективної співпраці, враховуючи що культура менторства лише тільки формується; на який корисний досвід наставництва ми можемо опиратися, а від чого варто вже відмовитися.

Керівниця Центру тьюторства та менторства НУ «Чернігівська політехніка» Алла Холодницька зупинилася на ролі та основних функціях очолюваного нею центру у формуванні пулу менторів та ефективній реалізації менторських програм, а також презентували наявні форми співпраці з роботодавцями у цьому напрямку.

Анна Вербицька, заступниця керівника Центру тьюторства та менторства НУ «Чернігівська політехніка», розкрила ключові аспекти цифрового менторства та алгоритми його реалізації. Враховуючи, що саме ця схема менторства буде пілотуватися в університеті в 2024 році, спікерка ознайомила учасників тренінгу з результатами анкетування здобувачів вищої освіти стосовно потреби у формуванні цифрових навичок та зручних форматів взаємодії під час менторських сесій.

💻Володимир Базилевич, координатор розвитку цифрового менторства в університеті, провів цікаву сесію з технік групової та індивідуальної роботи ментора з менті, а також поділився успішними кейсами менторства при підготовці здобувачів вищої освіти у сфері ІТ. Підсумки та дискусія щодо сучасної ролі ментора завершили захід на високій ноті, надавши учасникам можливість поділитися своїм баченням проблем менторства та в ході активного нетворкінгу актуалізувати отримані знання.

Учасники Тренінгу для менторів отримали сертифікати і залишили захід з новими знаннями та мотивацією для подальшої співпраці у ході реалізації менторських програм.

Щиро дякуємо всім, хто взяв участь у цьому важливому заході!

Разом ми робимо вагомий внесок у розвиток професійної освіти та підтримку програм наставництва в університеті.

Менторство – це надійна інвестиція часу та досвіду у майбутнє нашої країни. До нових зустрічей!

=====================================================================

Усі права інтелектуальної власності належать членам консорціуму PROMENT і захищені чинним законодавством. Відтворення заборонено без попередньої письмової згоди. Усі члени консорціуму PROMENT погодилися на повну публікацію цієї інформації. Проєкт PROMENT фінансується в рамках Програми Європейського Союзу Erasmus+ згідно з грантовою угодою 101082696. Ця публікація відображає лише точку зору членів консорціуму PROMENT, і Європейська Комісія не несе відповідальності за будь-яке використання інформації, що міститься в публікації.