Publications-36556-fa0b2f5c0390378ad7ae00464464d06b-og

Мобільний додаток «Reunite Ukraine»

Довідкова інформація про мобільний додаток (застосунок) «Reunite Ukraine» («Возз’єднати Україну»)

В Україні запрацював мобільний додаток, створений для пошуку дітей – його презентовано 06 квітня 2023 року в Києві. Основною функцією мобільного додатку «Reunite Ukraine» є пошук дітей, які безвісти зникли, а також возз’єднання членів сімей, які були внутрішньо переміщені, виїхали за межі України або були незаконно депортовані до російської федерації, білорусі чи тимчасово окупованих територій України.

З початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України до органів поліції надійшло понад 11 тисяч звернень щодо зникнення дітей. Наразі в активному розшуку перебуває 381 дитина. Крім того, за інформацією Національного інформаційного бюро    19 544 українських дітей депортовано (заданими з відкритих джерел, озвучених рф, – 744 000 дітей, понад 5 мільйонів людей загалом) та/або незаконно переміщено.

За даними різних міжнародних організацій більше ніж 2 мільйона дітей переїхали в сусідні країни та близько 3 мільйонів дітей – є внутрішньо переміщеними, що складає понад половину дитячого населення України.

З метою вдосконалення роботи з розшуку дітей, в тому числі із використанням інноваційних підходів та міжнародного досвіду, щодо питань захисту прав та інтересів дітей України, зокрема щодо їх пошуку та возз’єднання з сім’єю, Національною поліцією України налагоджена тісна взаємодія та комунікація з американською компанією «Find My Parent», основною метою діяльності якої є розширення можливостей людей у всьому світі щодо пошуку та відновлення зв’язків зі своїми сім’ями за допомогою технологій штучного інтелекту.

Мобільний застосунок Reunite Ukraine, спільно напрацьований компанією Find My Parent та Національною поліцією України, як універсальний інструмент пошуку дітей, які зникли безвісти чи з якими втрачено зв’язок, а також возз’єднання членів сімей, які були внутрішньо переміщені, були змушені виїхати за межі України або були незаконно депортовані. Головною метою такої співпраці є допомога у возз’єднанні зниклих українських дітей з членами їхніх сімей по всьому світу.

Як це працює:

  1.  Завантажте безкоштовний додаток Reunite Ukraine в:
    App Store https://apps.apple.com/lu/app/reunite-ukraine/id6444649623
    Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=org.reuniteukraine.app.reunite ukraine&hl=ru&gl=US
  2.  Створіть профіль, додавши інформацію та фотографії про себе та свою родину, зокрема тієї особи, яка розшукується. Чим більше інформації завантажується, тим ефективнішим є пошук.
  3.  Технологія штучного інтелекту Reunite Ukraine співставить ваші дані із даними членів вашої родини, коли вони також створять профілі.
  4. У разі збігу інформації між двома профілями працівники поліції здійснюють їх перевірку.
  5. Особи, дані яких збігаються в додатку та перевірені поліцією, отримують сповіщення та дають згоду на обмін повідомленнями.
  6. 6. Тепер ви можете швидко возз’єднатися зі своїми близькими, де б ви не були.

Більше інформації на сайті www.reunite-ukraine.com

Лист “Про впровадження у практичну діяльність мобільного застосунку «Reunite Ukrainе»”

Лист від Національної поліції України