ви1

Круглий стіл: «Домашнє насильство в умовах війни: як отримати захист»

28 листопада відбувся круглий стіл на тему: «Домашнє насильство в умовах війни: як отримати захист».

Захід організовано департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. В.Г. Короленка, ГО «Спілка жінок Чернігівщини».

Керівницею ЦГО Ганною Чепурною взято участь у засіданні круглого столу. Під час зустрічі обговорили проблемні питання, що стосуються виявлення випадків домашнього насильства, вчасного реагування на них, надання допомоги постраждалим від гендерно-зумовленого насильства, в тому числі домашнього насильства, перенаправлення або залучення інших суб’єктів до надання допомоги постраждалим, надання повідомлень про виявлені випадки. Окрему увагу було приділено питанню профілактики вчинення насильства відносно дітей, також жорстокого поводження з дітьми в умовах війни.

Враховуючи всі обговорені проблемні моменти учасники круглого столу дійшли до висновку про необхідність створення комплексної системи профілактичних заходів з попередження домашнього насильства.

З  заключним словом до учасників звернулась Дорожкіна Ірина Василівна – почесна голова ГО «Спілка жінок Чернігівщини», координаторка «круглого столу».