1 (11)

KICK-OFF MEETING JEAN MONNET ACTIONS – CALLS 2023

12 грудня 2023 року в онлайн-форматі відбулась стартова зустріч координаторів проєктів Жан Моне програми Erasmus+. Програма заходу передбачала інформування учасників стосовно обов’язків щодо виконання положень грантової угоди, механізмів внесення змін до грантової годи, особливостей звітування у системі SyGMa на платформі FTOP. Окрему увагу викликали питання грантового менеджменту проєктів, що фінансуються за схемою lump sums. Також спікери детально зупинились на головних аспектах дисемінації та комунікації у рамках проєктів Жан Моне.

Високий інтерес учасників до піднятих на стартовій зустрічі питань демонструвала їх активність протягом секцій Q&A (питання та відповіді). Корисним також виявилось ознайомлення із успішними кейсами реалізації проєктів із спеціальним фокусом на кращих практиках грантового менеджменту та комунікації. Наприкінці заходу координатори проєктів мали можливість безпосереднього знайомства та спілкування із закріпленими за їх проєктами менеджерами від EACEA.

Від НУ «Чернігівська політехніка» участь у стартовій зустрічі взяла координатор проєкту Модуль Жана Моне «Штучний інтелект у фінансових установах ЄС» (AIFEU) Наталія Холявко.