rob-es1

День Кар’єри ЄС у Чернігівському національному технологічному університеті!

27 квітня 2017 року на базі Чернігівського національного технологічного університету відбувся День Кар’єри ЄС. Захід було організовано та проведено Інформаційним центром ЄС ЧНТУ у співпраці з відділом з питань працевлаштування, практики та зв’язків з громадськістю ЧНТУ при підтримці Представництва ЄС в Україні.

Дні Кар’єри є складовою великого проекту “ЄС: вибір молодого покоління України”, що впроваджується Представництвом ЄС в Україні.

Метою даного заходу було ознайомлення та поширення інформації про шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості для молоді.

З вітальним словом до присутніх звернулася Вікторія Давидова, Радник з питань преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні, яка наголосила на важливості проведення Днів Кар’єри ЄС, під час якого молодь має можливість отримати знання, що знадобляться у професійній діяльності, дізнатися про ситуацію на ринку праці та можливості навчання за кордоном, а також отримати консультації зі сторони представників комерційних компаній.

В рамках «Дня кар’єри ЄС» було проведено дискусійний клуб «Чи є місце молоді України у Європейському просторі?», під час якого ректор Чернігівського національного технологічного університету, доктор економічних наук, професор Шкарлет Сергій Миколайович висловив подяку Представництву ЄС в Україні та Вікторії Давидовій за підтримку та зазначив, що треба долати рамки та комплекс меншої вартості, оскільки від кожного з нас залежить чи є місце молоді в Європейському просторі та у Світовому співтоваристві загалом. В умовах глобального світу потрібно завжди розвиватися та рухатись вперед».

«Освіта та наука це потенціал, який відкриє всі двері. Соціальна-економічна нестабільність в Україні призводить до трудової міграції, яка досягла нині великих розмірів. Таким чином, людський потенціал, сформований у нашій країні не на користь вітчизняної економіки, а на іноземних роботодавців. Важливо розміти, що ж спонукає українців виїжджати за кордон, які перспективи вони бачать в отриманні освіти поза межами країни та чи мають у планах впроваджувати набутий досвід в Україні?», – зазначила Альона Ревко, керівник Інформаційного центру ЄС ЧНТУ.

Упродовж Дня кар’єри ЄС молодь мала змогу поспілкуватися з працедавцями, довідатись про наявні вакансії та можливості кар’єрного зростання. На заході були представлені: Чернігівський міський центр зайнятості, Громадська організація «Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування», Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області, INTERNATIONAL FILM COMPANY ANANDA FILMS, Приватне акціонерне товариство Чернігівська взуттєва фабрика «Берегиня», ТОВ «Чернігівські інсталяційні системи», PET Technologies, Перша міжнародна рекрутингова компанія ІСТ-ВЕСТ, Astound Commerce, ТОВ “Софт Індастрі Альянс” та багато інших.

Усі учасники заходу мали можливість пройти тренінги для розвитку навиків, важливих для професіонального зростання: «Написання особистого плану кар’єрного зростання та ефективного резюме», «Відеорезюме – як новітня методика пошуку роботи» та « Підвищення рівня громадської свідомості щодо проблеми торгівлі людьми, нелегальної трудової міграції та ризиків, пов’язаних із згаданими суспільними явищами».

День кар’єри ЄС викликав неабиякий інтерес серед молоді м. Чернігова, сприяв формуванню активної громадської позиції та навичок у сфера кар’єрного зростання.