IMAGE 2022-09-19 15_47_00

БЛОГ-КАФЕ «ПОСИЛЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ЗГУРТОВАНОСТІ ТА СОЛІДАРНОСТІ В ГРОМАДАХ У РЕАЛІЯХ СЬОГОДЕННЯ»

19 вересня в НУ «Чернігівська політехніка» обговорили механізми посилення соціальної згуртованості та солідарності в місцевих громадах. Важливим напрямком реалізації «Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні „Мир у цифровий час» є послаблення напруження та пом’якшення конфліктів у суспільстві шляхом спільної громадської діяльності, а також створення простору для повноправної участі людей з усієї України (у тому числі внутрішньо переміщених осіб) у вирішенні питань, пов’язаних з посилення соціальної згуртованості та солідарності в місцевих громадах під час війни.

Амбасадорка проєкту Алла Нітченко, яка реалізує в межах Програми свій міні-проєкт «Соціальна згуртованість як запорука сталого розвитку громад в умовах війни», на блог кафе, що відбулось в НУ «Чернігівська політехніка» за участі здобувачів вищої освіти, лідерів громад вдало поєднала надання необхідної інформації про громади під час війни та обговорення в групах питань «Який зміст ви вкладаєте в поняття «згуртованість» та «солідарність» ?», «Правила та домовленності важливі» тощо.

Артикуляція даних питань, переконані, сприятиме посиленню в громадах соціальної згуртованості та солідарності як засобу протистояння військовій агресії Росії.

Блог-кафе проводилось ГО «Центр гендерної освіти» в рамках реалізації проекту «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час». Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина».

#МируЦифровийЧас

#ФундаціяПравЛюдини

#ЧернігівськаПолітехніка

#ЦентрГендерноїОсвіти