335654127_244060914717542_2613881548636621933_n

Засідання розмовного клубу

10 березня на базі Національного університету «Чернігівська політехніка» відбулося перше засідання розмовного клубу «Говорімо українською».

Гостями заходу стали вимушені переселенці та всі охочі, хто має намір підвищити рівень володіння українською мовою. Приємно, що до наших занять долучилися представники з різних територіальних громад Чернігівщини, зокрема Новгород-Сіверської та Ріпкинської.

Під час зустрічі учасники обговорили основні напрями та пріоритети спільної роботи. З урахуванням напрацьованих пропозицій буде розроблено відповідну адаптовану програму, зручну для слухачів різних вікових категорій.

На занятті всі охочі мали змогу ознайомитися з етикетними формулами вітання, прощання, вибачення, звертання; повправлялися у виправленні мовних помилок. Хоча на курси прийшли люди з дуже різним рівнем знання української мови та різного віку, формат заняття такий, що цікаво було всім. Розмовна практика чергувалася з переглядом слайдів та коротких відеоуроків, виконанням цікавих письмових вправ.

Засідання клубу будуть проводитись щотижня. Покращити знання можуть всі охочі, незалежно від віку. Тема розмови й навчання формується щотижня, відповідно до запитів відвідувачів.