IMG_6399 (1)

Зарядна станція-парковка для портативного електротранспорту на території університету

8 червня на території Національного університету «Чернігівська політехніка» відкрито парковку-зарядну станцію для портативного електротранспорту (електровелосипедів, скутерів, електросамокатів тощо). Відтепер кожен студент або робітник Університету має можливість підзарядити свій електричний транспортний засіб, перебуваючи на роботі або навчанні.

Реалізація цього проекту стала можливим за підтримки компанії AB InBev Efes Ukraine та Чернігівської обласної державної адміністрації, що ініціювала даний соціальний проект.

Очевидно, що у найближчі часи все більше і більше індивідуального електротранспорту буде з’являтися на дорогах, тому дуже важливим є створення для нього інфраструктури, що буде спрощувати та стимулювати розвиток саме екологічного транспорту в Чернігівському регіоні.

В реалізації проекту взяли участь студенти та викладачі ННІ Електронних та інформаційних технологій та ННІ Механічної інженерії технологій та транспорту. В рамках науково-дослідних робіт студентів спеціальностей “Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка”, “Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка”, “Прикладна механіка”, “Дизайн” були розроблені багатофункціональні блоки живлення з можливістю підключення до 6 різних типів електротранспорту, система моніторингу, спроектовані металеві конструкції та розроблено макет муралу, що робить станцію не тільки високотехнологічним об’єктом, а надає й естетичного забарвлення.

Студенти НУ “Чернігівська політехніка” дякують “Чернігівській пивоварні” компанії AB InBev Efes Україна в особі директора Ворожко Євгена за підтримку та допомогу у реалізації даного проекту.