starchak

З глибоким сумом і скорботою сповіщаємо

СТАРЧАК
ВАЛЕНТИНА ГЕОРГІЇВНА
17.04.1935- 15.03.2021

Старчак Валентина Георгіївна народилась 17 квітня 1935 року у місті Красноярську.

У 1949 році з відзнакою закінчила Львівську семирічну школу та продовжила навчання у технікумі харчової та легкої промисловості, який закінчила з відзнакою. З 1953 до 1958 рік навчалась на хіміко-технологічному факультеті Львівського політехнічного інституту та отримала диплом  інженера-технолога з відзнакою.

Свою трудову діяльність Валентина Георгіївна розпочала у 1958 році у м. Львові, де обіймала посади лаборанта кафедри промислового виробництва Львівської вищої партійної школи, інженера відділу інституту машинобудування і автоматики АН УРСР, молодшого наукового співробітника лабораторії ІМА АН УРСР, асистента, старшого викладача, доцента кафедри аналітичної хімії Львівського політехнічного інституту.

Кандидатську дисертацію захистила за спеціальністю «Чорна металургія». У 1974 році отримала вчене звання «Доцента».

З 1977 по 1984 рік –  працювала на посаді доцента,  завідувача кафедри загальної хімії Чернігівського філіалу Київського політехнічного інституту. З 1984 по червень 2006 року – професор кафедри МА ВХВ і ТП Чернігівського державного технологічного університету.

У 1989 році у Київському політехнічому інституті захистила докторську дисертацію за спеціальністю «Електрохімічні виробництва». У 1990 році отримала вчене звання професора.

З 1996 року  отримала сертифікат академіка Нью-Йоркської Академії Наук.

Її завжди шанували як співробітники, так і студенти університету. Валентина Георгіївна була дуже порядною, доброзичливою, толерантною, комунікабельною людиною, висококваліфікованим науковцем.

Світла пам’ять про Старчак Валентину Георгіївну назавжди залишиться в нашому колективі.

Адміністрація НУ «Чернігівська політехніка»