photo_2023-02-10_00-36-42

Всеукраїнський онлайн ідеатон “DIGITAL COFFEE”

24 січня відбувся всеукраїнський онлайн ідеатон (конкурс інноваційних ідей), що отримав назву “DIGITAL COFFEE”. Захід було присвячено пошуку вдалих ідей і проєктів, які покликані допомогти Україні розв’язувати проблему боротьби з ворожою дезінформацією.

? У конкурсі ідей взяли участь слухачі курсу вебінарів «#StandWithUkraine. Stop Disinformation», студенти провідних університетів України: Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара (ДНУ), КПІ ім. Ігоря Сікорського, Поліський Національний Університет, Черкаський державний технологічний університет / ЧДТУ, Національний університет «Чернігівська політехніка», Національний університет водного господарства та природокористування та Фаховий коледж ракетно-космічного машинобудування ДНУ.

? Завданням конкурсу було запропонувати журі ідею проєкту (або готовий проєкт), що буде спрямований на боротьбу з дезінформацією в Україні та світі. На пропрацювання ідеї команди мали 6 годин. Робота команд проводились онлайн, протягом всього заходу учасників супроводжували кваліфіковані ментори (менторську підтримку проєкту надали досвідчені експерти Noosphere Engineering School)

? Загалом в ідеатоні взяли участь 11 команд складом від 7 до 10 учасників. Вони запропонували на розсуд журі 11 ідей інноваційних проєктів.

? За креативні ідеї та командний дух окремо відзначили команди “Hodgepodge” (ДНУ) та “Carcharhinus leucas” (Національний університет «Чернігівська політехніка»). “Carcharhinus leucas” планують створити спільноту фактчекерів та об’єднати їх на інтерактивній платформі задля виявлення дезінформації та колективної боротьби з нею. Автори цих ідей отримали спеціальні призи від Noosphere Engineering School (сувенірну продукцію Noosphere та книгу “Війна за реальність. Як перемагати у світі фейків, правд і спільнот”, яку написав міністр іноземних справ України Дмитро Кулеба).

Ідеатон “DIGITAL COFFEE” надихнув українську молодь до креативного погляду на цю проблему та до генерації дійсно інноваційних ідей, які варті подальшої уваги.