як

Всесвітній день якості

Всесвітній день якості в календарі ООН 2023 року відзначається 9 листопада. Якість нашого життя визначається безліччю факторів. Серед довгого списку важливих позицій істотне значення займає якість освіти.

Якість освіти – це поняття, яке оцінюється за різними параметрами та критеріями, і включає в себе багато аспектів. Поняття якості освіти стало активно обговорюватися і запроваджуватися в освітніх системах більш активно у другій половині 20-го століття та на початку 21-го століття. Оцінка якості освіти зазвичай базується на таких ключових елементах: академічні досягнення, викладацький склад, навчальні програми, матеріально-технічна база, методи навчання, ступень задоволеності здобувачів освіти, результати випускників.

Національний університет «Чернігівська політехніка» має систему внутрішнього забезпечення якості, яка включає в себе п’ять рівнів. Постійно проводиться моніторинг якості з відповідним оприлюдненням результатів на сайті університету. Висока якість освіти сприяє розвитку громадянської свідомості та активності, що є важливим для функціонування демократичного суспільства. Якісна освіта є ключовим фактором для економічного розвитку країни, оскільки вона сприяє створенню кваліфікованої робочої сили та підвищенню продуктивності праці.