photo_2023-11-15_22-23-22

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ (2023)

21 рік тому на 33 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в Парижі було встановлено нове свято – День філософії. Вже у 2005 році Організація Об’єднаних Націй оголосила свято своїм Міжнародним днем, тому його перейменували на «Всесвітній день філософії». Подію відзначають в третій четвер листопада в усіх країнах, які є членами ЮНЕСКО (а їх більше 80-ти).

Головна мета свята – зробити філософію ближчою кожному: академіку, студенту та широкому загалу, всім, хто цікавиться, як формуються нові простори для філософських роздумів.

Як сказав давньогрецький філософ Епікур: «Нехай ніхто не відкладає філософію в юності і нехай не втомлюється від неї у старості. Адже ніхто не може бути недостиглим або перестиглим для здоров’я душі. І хто каже, що час для філософії ще не настав або вже відлетів, уподібнюється тому, хто говорить, що час для щастя або ще не прийшов, або його вже не існує. Тому філософія необхідна й старцю, і юнакові: першому, щоб на схилі років він оновлювався благами, радіючи від минулого; другому, щоб він був і юнаком і разом з тим літньою людиною без страху перед прийдешнім».

Кафедра філософії і суспільних наук НУ «Чернігівська політехніка» та здобувачі вищої освіти спеціальності «Філософія», які навчаються за освітньою програмою «Аналітика суспільно-політичних процесів», вітають зі святом всіх любителів мудрості!

Автори відео – студенти гр. ФА-231 – Барабаш Юрій, Горелик Дмитро, Жаб`юк Діана, Кубрак Артем, Письменська Аліна, Степенко Анастасія, Шуба Оксана.