НУ «Чернігівська політехніка»

Враженнями від перегляду фільму поділилися учасники кіноклубу «Новий погляд»

7 грудня відбулося засідання кіноклубу. Центр ґендерної освіти ЧНТУ, в рамках акції «16 днів проти насильства», запропонував переглянути художній фільм за цією тематикою. Шляхом голосування на сторінці кіноклубу було вирішено  подивитися “З ворогом у ліжку” (1991 р.). Відомі актори, захоплюючий сюжет сприяли жвавому інтересу глядачів. Але жанр стрічки – кримінальний трилер, під час перегляду тримав аудиторію у напрузі.

Після демонстрації фільму відбулося обговорення. Кожен мав змогу висловити своє враження. Студенти звернули увагу, що в фільмі піднімається проблема не лише насильства чоловіка над дружиною, чоловіка над жінкою, а й людини над людиною. Юні глядачі тонко відчули, що у цій драматичній історії наголос робиться на тому, що не можна ставитися до іншої особистості як до речі, люди повинні поважати один  одного, а це, в свою чергу, є запорукою щастя кожного.  Згадали і про ґедерний паритет, і про Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульська конвенція). Загалом перегляд був надзвичайно змістовним і цікавим для молоді.

Спілкування відбувалося в дружній невимушеній атмосфері, а чай та печиво сприяли цьому. Студенти з іншого погляду подивилися на своїх викладачів. Учасники настільки захопилися, що незважаючи на пізню годину не поспішали додому.

Організатори висловлюють щиру подяку всім учасникам кіноклубу «Новий погляд» за небайдужість.

Модератори: В. Базилевич, керівник кіноклубу «Новий погляд», та Н. Ємець, керівник Центру ґендерної освіти ЧНТУ.