5f5d3cae7d1b62566185349ab2818cd9-big1080

Візит у міськраду

Студенти та студентки НУ «Чернігівська політехніка» познайомились з роботою Чернігівської міської ради

19 жовтня 2023 р. здобувачі та здобувачки вищої освіти НУ “Чернігівська політехніка”, які навчаються за спеціальностями “Соціальна робота” та “Філософія” (освітня програма “Аналітика суспільно-політичних процесів”) відвідали Чернігівську міську раду та познайомились з її роботою. Для них провели екскурсію будівлею муніципалітету, розповіли про особливості робочих процесів.

Студентська молодь дізналась про те, як працюють органи місцевого самоврядування під час повномасштабної російсько-української війни. Начальниця відділу міжнародних відносин та інвестицій Наталія Хольченкова розповіла про діяльність структурних підрозділів Чернігівської міської ради.

Також молодь поспілкувалася з в.о. міського голови Олександром Ломако, який розповів про роботу органів місцевого самоврядування під час активних бойових дій, про те, як вирішувалися питання життєдіяльності міста у період облоги, про співпрацю Чернігова з європейськими містами і міжнародними організаціями. Під час зустрічі він окреслив функції міської ради та розповів про важливі символи міського самоврядування – прапор честі “Conseil De L’europe”, який місто отримало від ПАРЄ після того, як вистояло і відігнало ворога, прапор Чернігова та прапор України, які гордо стоять у залі засідань.

Візит організувала ГО «Агенція міських ініціатив» в рамках проєкту «Молодь у міському самоврядуванні».