original-D194DBF3-14E1-49EC-A9FD-378122289C69

Візит Крістіана Альфредо Віттіга Грелла

12-13 вересня до НУ «Чернігівська політехніка» завітав архітектор Крістіан Альфредо Віттіга Грелл, директор Thought Group Chile. Цей візит об’єднав представників територіальних громад, архітекторів та проектувальників для обговорення майбутнього розвитку архітектури.   

Протягом двох насичених днів пан Крістіан поділився досвідом роботи Thought Group Chile, який був здобутий під час роботи над розробленням архітектурних проєктів міста Ірпінь та проєктів дизайн-концепцій ревіталізації для Чернігівської області. Особливу увагу було приділено майбутнім перспективам співпраці та новим архітектурним викликам.   

Зустріч з професорсько-викладацьким складом кафедри архітектури та дизайну, а також із керівництвом університету відкрила нові горизонти для партнерства. Ректор, Олег Новомлинець показав пану Крістіану університет університет, розповів про етапи відновлення та поділився планами щодо розвитку навчальних просторів, інтеграції нових технологій і посилення співпраці з міжнародними партнерами.

Крім того, архітектор оглянув нові проєкти університету, зокрема Центр підтримки стартапів у будівлі кінотеатру «Перемога», де зустрівся з його керівником Сергієм Безбородьком. Цей візит став ще одним важливим кроком до активної співпраці у розвитку інноваційних просторів.   

Важливим моментом візиту стала презентація для студентів Кафедри архітектури та дизайну. Пан Крістіан розповів про актуальні світові тренди в архітектурі, зокрема розвиток «зелених» технологій та урбаністичних проєктів, що мають на меті покращення якості життя в містах. Студенти мали можливість поставити запитання, поділитися своїми ідеями та отримати професійні поради.

Теплий прийом та дружня атмосфера підкреслили важливість міжнародної взаємодії для подальшого розвитку та креативних ініціатив. 

Щиро вдячні пану Крістіану Альфредо Віттіга Греллу за його візит до НУ «Чернігівська політехніка», за обмін досвідом та натхнення, яке він подарував нашим студентам і викладачам. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю та реалізацію спільних ініціатив!