362075577_872872907530364_7228532513716839374_n

Візит до університету Саарланду (Німеччина)

У рамках проєкту ERASMUS+KA DEFEP «Дистанційна освіта майбутнього: кращі практики ЄС у відповідь на запити сучасних здобувачів вищої освіти і представників ринку праці» з 10 по 14 липня 2023 р. представники Національного університету «Чернігівська політехніка» відвідали Університет Саарланду (Німеччина).

Протягом тижня Іванова Н.В., координатор проєкту DEFEP від нашого університету, брала активну участь у піврічному засіданні координаційної ради (установче засідання, обговорення планів операційного та фінансового менеджменту, плану управління проєктом, стратегії забезпечення безперебійного виконання проєкту тощо). Інституційні координатори проєкту DEFEP займались розробкою планів комунікації та поширення інформації, з’ясуванням різних аспектів взаємодії з представниками ринку праці, а також підготовки звітів.

У зазначений період Іванець С.А. і Холявко Н.І. брали участь у навчальному візиті на тему «Створення цифрової магістерської програми» в Університеті Саарланду. Програма навчального візиту включала спілкування з європейськими фахівцями з інтернаціоналізації та діджиталізації вищої освіти. Німецькі колеги поділились власним досвідом організації дистанційного навчання, розповіли про релевантне програмне й апаратне забезпечення, а також про особливості проведення цифрових іспитів. Цікавими та корисними, з точки зору подальшої імплементації в Україні, виявились німецькі кейси цифрової трансформації університетів та налагодження міжнародного співробітництва між ними. Окрему увагу було приділено структуруванню системи інформаційної підтримки та просування у рамках проєкту.

За результатами тижневої роботи учасники отримали сертифікати.

Дякуємо щиро представникам Університету Саарланду за насичену програму та якісну організацію перебування української і молдавської делегацій у Німеччині!