Madrid_1_05

ВІЗИТ ДО UNIVERSIDAD REY JUAN CARLOS В МАДРИДІ

З 2 по 7 жовтня 2023 року представники Чернігівської політехніки Наталія Іванова (координатор проєкту DEFEP) і Сергій Іванець (головний менеджер проєкту DEFEP) взяли участь у навчальному візиті в  Universidad Rey Juan Carlos  в Мадриді в рамках міжнародного проєкту DEFEP Project Erasmus+ KA2 international project “Distance education for future: best EU practices in response to the requests of modern higher education seekers and labor market”.

Під час візиту іспанські колеги ділилися досвідом розвитку та впровадження дистанційної освіти, особливостями  організації навчального  процесу, системою забезпечення якості, ознайомили з лабораторіями, які  технічно дозволяють викладачам створювати якісні дистанційні курси та багато іншого. Основними питаннями, які були розглянуті в ході зустрічей стали наступні: ефективна візуальна підтримка, ресурсний дизайн курсу, важливість структурованих та організованих програм дистанційного навчання, інклюзивна педагогіка, мультимедійна інтеграція.

Візит став цінною платформою для обміну знаннями та провідним досвідом дистанційного навчання. Висновки, отримані в ході дискусій, стануть корисними для пропозицій щодо покращення дистанційної освіти в Чернігівській політехніці.

Висловлюємо вдячність усім організаторам та доповідачам, а також колегам з різних університетів України, Молдови й Іспанії за їхній внесок у цей обмін і сподіваємось на впровадження ефективних стратегій у наших дистанційних курсах!