photo_5217924883256830361_y

Візит делегації «Expertise France» до НУ «Чернігівська політехніка»

14 жовтня 2024 року Національний університет «Чернігівська політехніка» прийняв делегацію організації «Expertise France».

Делегація ознайомилася з результатами проєкту «Відновлення та проведення поточних будівельних робіт у головних будівлях університету», в рамках якого було встановлено нові вікна та двері для головного корпусу, що зазнав пошкоджень під час російської атаки 17 квітня 2024 року.

Посол Франції Гаель Весьєр підкреслив важливість підтримки Чернігівщини та зазначив, що відновлення життєво важливих об’єктів — університету, лікарні, наукового інституту та центру інновацій — є пріоритетом для французького уряду та агентства Expertise France. До зустрічі долучився й голова Чернігівської обласної державної адміністрації Вʼячеслав Чаус, який висловив подяку французьким партнерам за вагомий внесок у відновлення закладу вищої освіти.

Ректор університету Олег Новомлинець висловив щиру вдячність за допомогу у відновленні інфраструктури. «17 квітня 2024 року внаслідок російської атаки наш університет зазнав значних пошкоджень. Зокрема, були пошкоджені вікна та двері в корпусах, що зробило подальше функціонування закладу неможливим. Сьогодні завдяки проєкту, який підтримала Expertise France, ми робимо важливі кроки до повноцінного відновлення», — підкреслив ректор.

Відновлення інфраструктури університету є важливим етапом на шляху до забезпечення безперервного навчального процесу та розвитку освіти в регіоні.