IMG_0433

Відкриття хабу ментального здоров’я

В сучасному світі питання ментального здоров’я стають все більш актуальними. Стрес, тривога, депресія та інші психологічні розлади впливають на якість життя мільйонів людей. У відповідь на цей виклик, все більше ініціатив спрямовано на створення просторів, де люди можуть отримати необхідну підтримку та допомогу. Однією з таких ініціатив стало відкриття хабу ментального здоров’я, який стане центром психологічної підтримки, освіти та розвитку для здобувачів та працівників НУ “Чернігівська політехніка”.

Саме 11 червня 2024 року на базі кафедри психології і креативних індустрій та психологічної служби університету відбулось відкриття хабу ментального здоров’я “Психолог і Я”.

Завідувачка кафедри психології і креативних індустрій Марина Поленкова зазначила, що відкриття хабу має важливе значення для спільноти університету. Це не лише місце, де можна отримати допомогу, але й простір для розвитку, спілкування та взаємопідтримки. Хаб сприятиме формуванню здорової та підтримуючої спільноти, де кожен зможе відчути себе частиною чогось більшого.

“Основною метою хабу є створення безпечного та підтримуючого середовища для людей, які стикаються з психологічними труднощами”, – визначила керівниця психологічної служби університету Вікторія Філіпович.

До відкриття хабу для ознайомлення з його напрямками роботи було організовано і проведено 11 червня такі заходи:

  • ​МАК-терапія. Ведуча – Марина Поленкова.
  • Трансформаційна метафорична гра «Колесо балансу». Ведуча – Вікторія Філіпович.
  • Трансформаційна метафорична гра «Вдалі рішення». Ведуча – Олена Сизоненко.
  • Тренінг розвитку навичок ефективної самопрезентації. Ведуча – Ганна Чепурна.
Дякуємо всім учасникам, які прийшли на відкриття та взяли участь у заходах!

Сподіваємось, що завдяки професійній підтримці, просвітнім програмам, хаб стане надійною опорою для тих, хто потребує допомоги та підтримки у важкі моменти життя. Відкриття такого хабу є надзвичайно важливим і актуальним заходом, який допоможе багатьом людям знайти шлях до ментального благополуччя.

Більше фото на сторінці кафедри психології і креативних індустрій  https://pci.stu.cn.ua/vidkryttia-khabu-mentalnoho-zdorov-ia/