1 (12)

Відгуки по Erasmus+ (Латвія)

Нещодавно наші здобувачі вищої освіти спеціальності 242 Туризм – Близнюк Анастасія та Калюжна Анастасія успішно повернулися з навчання у Відземському університеті прикладних наук у Латвії! Навчання відбувалося на факультеті Соціальних наук з лютого по липень 2023 року у рамках програми академічної мобільності Erasmus+ КА1.

Раді поділитись відгуками учасниць:

Анастасія Калюжна:

«Національний університет “Чернігівська політехніка”, запропонував мені взяти участь у програмі Erasmus+ протягом півроку у Відземському університеті прикладних наук у Латвії. Пропозиція мені дуже сподобалася, і в результаті я вирішила взяти участь у цій програмі з кількох причин: я хотіла отримати унікальний досвід навчання в іншій країні та зануритися в нову культуру.

Під час мобільності в мене був наставник, який допомагав мені адаптуватися до нового середовища, розповідав про систему освіти та допомагав з адміністративними питаннями.

Приймаючий університет організовував різні заходи та екскурсії, щоб допомогти дізнатися про культуру, історію та визначні пам’ятки країни. Це створило чудову атмосферу для обміну досвідом з іншими студентами та занурення в міжкультурний контекст.

Завдяки навчальній мобільності Erasmus+ я стала більш відкритою, покращила свою англійську та комунікативні навички, подорожувала, а також навчилася працювати в міжкультурному середовищі. Знайомство з людьми з різних країн дозволило мені відчути різні традиції, звичаї та мови. Я отримала незабутній досвід дружби з іноземцями та розширила свою міжнародну мережу контактів і, звичайно, це дало мені чудову академічну можливість».

Анастасія Близнюк:

«Моя історія участі у програмі Erasmus+ почалася з того, що я дізналася про можливість участі в програмі обміну завдяки університету у якому я навчаюся. Я завжди мріяла навчатися та подорожувати водночас, і завдяки Erasmus+ це стало реально. Як тільки я дізналася про цю можливість я зрозуміла, що я обов’язково маю спробувати себе та подати заявку.

На момент моєї участі в програмі мені було 18 років, і це був мій перший досвід молодіжного обміну. Для мене метою участі було покращити свій рівень англійської мови, здобути новий життєвий досвід, спілкуватися з іншими молодими учасниками та поглибити своє знайомство з мовою та культурою нової країни.

Я дізналася багато нового про різноманітні культури та побачила світ з різних кутів. Я зав’язала дружні стосунки зі студентами з різних країн. З навчальної точки зору, мої викладачі допомогли мені розвинути мої знання.

За 5 місяців мого навчання в університеті відбулося багато різноманітних заходів та поїздок. Я отримала масу незабутніх емоцій, відвідуючи різні міста Латвії, а також мала можливість побувати в сусідніх країнах.

Я рекомендую всім студентам брати участь у програмі Erasmus+, оскільки вона пропонує унікальний досвід, який може допомогти їм стати більш освіченими та толерантними людьми. Програма дозволяє студентам побачити світ з іншої точки зору та кинути виклик своїм упередженням. Вона також допомагає студентам розвивати свої навички мислення та вирішення проблем.

Участь у програмі стала для мене новим захоплюючим і незабутнім досвідом. У майбутньому я б з задоволенням стала учасницею подібного обміну ще раз».

Щиро вдячні Відземському університету прикладних наук за довгострокову співпрацю та щире піклування про учасників академічної мобільності!