зображення_viber_2022-12-25_18-55-22-275

Відбувся перший випуск інноваційного та інтерактивного навчального курсу з громадянської освіти «Демократія: від теорії до практики» в ННІ ПСТ та ННІ БПТ

Громадянська освіта (Демократія: від теорії до практики) – надзвичайно важливий курс в умовах сьогодення. Демократична держава не може розвиватися якісно без набуття її громадянами навичок, пов’язаних з їхньою участю у демократії, які пов’язані з ефективною участю молоді в демократичних процесах країни, навичок цифрової грамотності та ін.

Усвідомлюючи це, попри всі складнощі навчання в умовах воєнного стану, здобувачі вищої освіти навчально-наукового інституту права і соціальних технологій (групи СП-201, СР-201, ФР-201,ФТЕ-201, ФТЕ-202) та навчально-наукового інституту бізнесу, природокористування та туризму (групи АГ-201, ЛС-201, Т-201, Т-202, УБ-201, УП-201) успішно пройшли всі складові курсу і завершили його вивчення захистом ПРОЕКТІВ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ДІЇ. Захист відбувався у форматі онлайн-пітчингу, за участі та менторської підтримки команди IFES Ukraine, зокрема, Ірини Лященко – консультантки з громадянської освіти.

Дисципліна викладалася сертифікованою тренеркою з громадянської освіти, доценткою кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Оленою Козинець в рамках курсу «Демократія: від теорії до практики», який розроблено спеціально для України та базується на світовій методології IFES з громадянської освіти для університетів «Посилення залученості через освіту для демократії» (Strengthening Engagement through Education for Democracy – SEED)

За результатами проведеного опитування більше 90% студентів вважають курс Громадянської освіти цікавим, корисним та обов’язковим для вивчення. Адже ДЕМОКРАТІЇ потрібно навчатись. Особливо сподобались студентам інтерактивні вправи курсу та розробка проектів громадянської дії, коли вони відчували свою значимість, вирішуючи проблеми громади.

Цього навчального року НУ «Чернігівська політехніка» вперше долучився до викладання інноваційного та інтерактивного курсу з громадянської освіти, який реалізовується за партнерської підтримки IFES (Міжнародна фундація виборчих систем), USAID Ukraine – USAID Україна, Міністерства міжнародних справ Канади (Embassy of Canada to Ukraine Canada’s International Development – Global Affairs Canada) та британської допомоги від уряду Великої Британії (British Embassy Kyiv).

Дякуємо за можливість навчати та навчатися демократії нашому університету та партнерам!

#Che_Polytech

#ktidpkp_che_polytech

#Чернігівська_політехніка

#найкращийунівер

#люблю_ЧНТУ

#Вступ-2023