головне зображення

Відбувся перший випуск інноваційного та інтерактивного навчального курсу з громадянської освіти

Попри всі перешкоди здобувачі вищої освіти Навчально-наукового інституту економіки та Навчально-наукового інституту менеджменту, харчових технологій та торгівлі успішно завершили вивчення навчальної дисципліни «Громадянська освіта».

Дисципліна викладалася сертифікованою тренеркою з громадянської освіти, доценткою кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Аллою Нітченко в рамках курсу «Демократія: від теорії до практики» розробленого спеціально для України та базувалася на світовій методології IFES з громадянської освіти для університетів «Посилення залученості через освіту для демократії» (Strengthening Engagement through Education for Democracy – SEED).

У рамках програми дисципліни здобувачі вищої освіти розвивали знання, навички, ставлення, які пов’язані з ефективною участю молоді в демократичних процесах країни в цифрову епоху; вчилися розробляти, реалізовувати і захищати проєкти громадянської дії.

Захист проєктів громадянської дії відбувся у форматі онлайн-пітчингу, за участі та менторській підтримки команди IFES Ukraine, у яку увійшли: Юлія Пачос – радниця з громадянської освіти, Ірина Лященко – консультантка з громадянської освіти та Олександр Ткачинський – координатор з громадянської освіти. Модерувала захід Алла Нітченко.

З гордістю рекомендуємо випускників курсу ! Адже наші випускники/випускниці показали прекрасне володіння інструментами для налагодження співпраці між громадянами і місцевою владою, основами побудови особистого тайм-менеджменту та elevator pitch.

Ви круті та незламні ! Ми цінуємо кожного з Вас та пишаємося Вашим нестримним бажанням розвиватися !

Інноваційний та інтерактивний курс з громадянської освіти реалізовується НУ «Чернігівська політехніка» за партнерської підтримки IFES, USAID Ukraine – USAID Україна, Міністерства міжнародних справ Канади (Embassy of Canada to Ukraine Canada’s International Development – Global Affairs Canada) та британської допомоги від уряду Великої Британії (British Embassy Kyiv).