НУ «Чернігівська політехніка»

В Тернополі обговорювали заходи, спрямовані на інтеграцію гендерного підходу в міждисциплінарні ініціативи ВНЗ

5-7 жовтня у Тернополі, на базі Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка,Всеукраїнською мережею осередків гендерної освіти ВНЗ у партнерстві з представництвом фонду ім. Ф. Еберта в Україні був проведений семінар на тему «Обмін кращими практиками з інтеграції гендерного підходу у міждисциплінарні ініціативи ВНЗ», який зібрав до участі представництво університетів з 14-и регіонів України. В заході взяла участь членкиня Центру гендерної освіти ЧНТУ Н.В. Шакун.

Впродовж року осередки гендерної освіти ВНЗ по всій Україні проводили заходи, спрямовані на інтеграцію гендерного підходу в міждисциплінарні ініціативи ВНЗ. Тож, на семінарі були презентовані кращі практики у цій сфері, серед яких – гендерний аудит навчальних закладів та навчальних програм, включення гендерної проблематики в різні навчальні дисципліни, організація студентської практики тощо.

Окрему увагу було приділено питанню співпраці Всеукраїнської мережі з міжнародними організаціями та закордонними університетами у межах програми досліджень та інновацій «Горизонт 2020». Крім того, були складені та обговорені плани реалізації спільних ініціатив мережі з Міністерством освіти і науки України в контексті стратегії «Освіта: гендерний вимір – 2020».