Снимок экрана (139)

В рейтингу університетів України за популярністю в Інтернеті НУ «Чернігівська політехніка» посідає 40 місце!

Веб-портал UniRank, який представляє неакадемічний рейтинг університетів світу, виходячи з популярності їхніх офіційних веб-сайтів, оприлюднив черговий рейтинг. За даними рейтингу UniRank станом на лютий 2024 року, НУ «Чернігівська політехніка» посідає 40 позицію (серед 192 ЗВО України), підтверджуючи свою приналежність до кращих університетів України. Нагадаємо, що станом на жовтень 2023 року університет займав 50 місце у рейтингу.

Довідково: Рейтинг uniRank University Ranking, раніше відомий як 4ICU, позиціонує себе як неакадемічний рейтинг, що досліджує якість представлення та популярність вишів у Інтернет-просторі на основі незалежних вебометричних показників, зібраних з авторитетних джерел (Moz, Majestic, SimilarWeb та Amazon Alexa). Автори рейтингу зазначають, що такий підхід покликаний допомогти студентам, викладачам та науковцям оцінити загальну популярність університету.

Ранжування здійснюється з 2005 року на основі вебометричних даних. Мета uniRank University™ – представити рейтинг популярності світових університетів і коледжів, заснований на популярності їх веб – сайтів з точки зору трафіку, довіри і якості посилальної популярності. Це має допомогти іноземним студентам і науковим співробітникам зрозуміти, наскільки популярний конкретний університет або коледж у чужій країні.

Детальна інформація про рейтинг на сайті: https://www.4icu.org/ua/